Runderapport – 2. runde

Kommentatorerne IM Klaus Berg og FM Mads Boe skriver om 2. runde følgende: 

Det blev endnu en kamprunde i Landsholdsklassen, og kun et enkelt parti sluttede remis, og det burde det nok ikke have gjort…

Mikkel havde atter i dag de hvide brikker, og overraskede ved at spille 1.c4, hvilket han meget sjældent gør. Vi mente at Mikkel fik fordel ud af åbningen, og efter et bondeoffer så det bestemt farligt ud for Jesper, da den dårlige løber på c1 pludselig blev meget stærk. I kommentatorrummet synes vi Mikkel forcerede stillingen for kraftigt. Dårligt var det nu ikke, for han fik en gevinststilling. 31. Lc1 var en stor fejl, som tillod Jesper at skabe tilpas modspil til at holde partiet remis. Jesper gennemgik efterfølgende partiet i kommentatorrummet, og var meget glad for at han havde undgået at tabe.

Dagens overraskelse var at Jonas vandt over Sune. I en skarp variant af Najdorf, så Jonas ud til at være på hjemmebane. I midtspillet fik Jonas en meget stærk løber der pegede mod den sorte kongestilling.
Jonas spillede upræcist med et par sløje dronningetræk, som gav Sune mulighed for at doble tårnene i e-linien, og skabe modspil med en farlig fribonde. I tidnød spillede Sune upræcist, som tillod Jonas et gunstigt slutspil.
De endte ud i et slutspil med løber og a+b bonde mod springer og a-bonde. Jonas spillede præcist og undgik offeret med Sxb2, som ellers ville have sikret Sune remis. Flot slutspilsteknik af Jonas.

Stillingen efter Jonas’ 59. Lxb4

Filip fik en lille fordel i Nimzoindisk. Begge spillere var godt forberedte, og stillingen var længe teori. I kommentatorrummet troede vi, at det ville blive remis, men Td7 var en grov fejl, da Filip havde overset at han var mat i bunden.
Herefter er Filip på hælene med en bonde mindre, men forsvarer sig godt. 53. h5 taber dog partiet, men havde han spillet Ld1, så vi ingen gevinst for sort.

Allan fik hurtigt en pæn fordel mod Boris der spillede en lettere suspekt åbning, som indbefattede offer af et par bønder. Reelt fik Boris aldrig tilstrækkeligt modspil. Allan var efter partiet i kommentatorrummet og imponerede med at forklare om de små nuancer i stillingen.
Nu er Allan tilbage i turneringen!

Sidste års suveræne Danmarksmester Bjørn gik frisk til Jakob med de sorte brikker. Bjørn fik masser af terræn, og Jakob fandt aldrig en måde at dæmme op for angrebet på. Bjørn sluttede i gensidig tidnød af med en fiks kombination der afgjorde partiet. Danmarksmesteren er på rette spor!

Det ser ud til at streamingen nu fungerer rimeligt, da lyden ikke længere runger, og vi har også fået DGT brættet til at virke, når spillerne kommer ind og gennemgår deres partier. Vi modtager meget gerne input til kommenteringen – både ris og ros er meget velkommen på dm2019@skak.dk
(KJ)