Runderapport – 4. runde

Kommentatorerne IM Klaus Berg og FM Mads Boe skriver om 4. runde følgende:

1. runde blev endnu en runde med masser af kampskak i Landsholdsklassen. Tre partier fandt en vinder, men de to remispartier blev næsten spillet ud til at der ikke var flere brikker på brættet. Hvid har haft en god score i Landsholdsklassen indtil videre. I dagens runde vandt hvid 3-0, og det står samlet 10-4 i samlet score til hvid.

Med de hvide brikker spillede Jesper et rigtig flot parti mod Sune i Katalansk. Sune inviterede i åbningen til remis ved trækgentagelse, men Jesper valgte tredje gang at afvige. Ret hurtigt synes vi at de så meget lovende ud for Jesper, da vi ikke kunne lide springeren på d7 og den åbne c-linie. Jesper var i kommentatorrummet og viste, hvorfor at planen med Sg5 og Sxe6 var god.
Han sluttede af med en lille taktisk finesse.

Stillingen efter Jesper Søndergård Thybos 30. Tc7

Både Jonas og Igor besøgte os i kommentatorrummet, for at gennemgå det spændende Najdorf-parti. Åbningen var identisk med Jonas-Sune fra 2. runde. Begge virkede meget velforberedte. Jonas afveg denne gang med Tc1, i stedet for Tb1. Igor var ikke tilfreds med Sc5, da den i mange varianter vil blive jaget væk igen efter a3 efterfulgt af b4.
Igor kom i alvorlig tidnød, hvor Jonas udnyttede af den sorte løber var blevet fejlplaceret på a3. Igor roste efter partiet Jonas for at have spillet et flot parti.

Allan vandt sit tredje parti i træk. Denne gang gik det ud over Danmarksmester Bjørn. Åbningen var den samme Pannov Caro Kann via trækomstilling som i Igor-Bjørn, men Allan valgte det mere kritiske Lb5, som sigter mod at give Bjørn en dårlig løber på c8. Begge spillere kendte stillingen helt op til træk 20, og havde stadig over 1 time og 30 minutter på klokken! Allan pressede Bjørn, men
Bjørn forsvarede sig godt lige indtil at han kom til at røre Allans dronning på f6, som taber øjeblikkeligt. Havde han spillet Txe5, var der gode remischancer for Bjørn.

Slutstillingen i Allan Stig-Rasmussen – Bjørn Møller Ochsner

Klubkammeraterne fra Køge, Mikkel og Boris delte efter hård kamp pointet. Boris kom til at stå godt efter åbningen, men blev fristet til at vinde en “forgiftet kvalitet”, som gav Mikkel masser af modspil.
De endte ud i et gunstigt slutspil for Mikkel med to bønder mere, som det lykkedes Boris at holde remis.

Det så ikke ud til at Jakob fik fordel ud af åbningen mod Filip i en form for Katalansk uden den hvide bonde på d4. Filip fortalte efter partiet, at han troede 14.-,c4 gav ham klar fordel. Partiet kom dog aldrig ud over remisgrænsen, selvom Jakob havde løberparret mod springerparret. Jakob pressede en smule, afslog remis, men remis blev det efter 55 træk.
(KJ)