Runderapport – 5. runde

Kommentatorerne IM Klaus Berg og FM Mads Boe skriver om 5. runde følgende:

Allan vandt sin fjerde sejr i træk i Landsholdsklassen, og fører fortsat klassen udelt. I 5. runde gik det ud over Filip, hvor Allan var meget velforberedt i en Nimzoindier. Måske Filip kunne have fået remis ved trækgentagelse ved at ofre en officer med 15.Ld3, som nævnt i kommentatorrummet bagefter. Allan demonstrerede efterfølgende stor forståelse for stillingen og gav ingen chancer.

Jonas er lige nu den største konkurrent til DM-titlen. I partiet mod Bjørn demonstrerede han, at han er stor Najdorf ekspert ikke kun med hvid, men også med sort. Frem til træk 27 er stillingen i balance, men Sb1 var en fejl, hvilket tillader Jonas at vinde en bonde uden kompensation. Herefter blev pointet kørt sikkert hjem. Bjørn fik lidt oprejsning senere på aftenen, da Tottenham avancerede til semifinalen i Champions League!

Jesper slog Boris med sort i en Nimzoindier. Boris kunne ikke finde ud af 13.-,Dc2, og valgte at ofre testamentebonden på b2. Boris havde i komplikationerne overset 18-,Tc8! (se stillingen nedenfor) og brugte hele 1 time og 7 minutter på at forsøge at redde stillingen. Turneringens hidtil største tidsforbrug på ét træk! Stillingen er dog tabt, og Jesper demonstrerede igen stor taktisk regnekraft. Med sejren er Jesper stadig med i kapløbet om DM-titlen.

Stillingen efter Jesper S. Thybos 18. Tac8

Igor mod Mikkel blev et rigtig kampparti, hvor Igor kopierede Sunes opstilling mod Mikkel tidligere i turneringen. Igor pressede hele partiet, og missede en gevinst i træk 42, hvor Te7 (Se stillingen nedenfor) vinder direkte. I stedet blev det et slutspil med dronning og to bønder mod dronning og en bonde, hvilket Mikkel holdt remis.

Stillingen i Igor-Mikkel, hvis Igor havde spillet 42. Te7

Jakob kom godt ud af åbningen mod Sune, og stillingen var længe i balance. I kommentatorrummet kunne vi ikke lide 21.-g5, som svækker feltet på f5. Sune fortalte om aftenen at Jakob i træk 40 kunne have spillet Lxc3!, hvilket giver ham et slutspil med to bønder mere. I stedet spillede Jakob 40.-,Sh3+, hvilket forcerer en stilling med uligefarvede løbere.
(KJ)