Runderapport – 7. runde


Kommentatorerne IM Klaus Berg og FM Mads Boe skriver om 7. runde følgende:

Partiet mellem Boris og Jakob blev Averbakh varianten i Kongeindisk, en åbning som Boris også spiller med sort, og har stor viden om. Frem til hvids træk 17 er det teori, men 17.-,Sd7 er en stor fejl, da dronningen efter en forceret variant bliver fejlplaceret på a4, og der ikke er forsvar mod hvids angreb med f-bonden (se stillingen nedenfor). Boris fortalte efter partiet, at han havde haft denne stilling før, og det ikke var første gang at nogen havde spillet Sd7. Jakob skulle i stedet have spillet 17.-,Te8 som holder stillingen i balance.

Stillingen efter Jakobs 17. -,Sd7

Det næste parti der blev færdig var Filip mod Mikkel. Det blev en semi-Tarrasch, hvor hvid har centrum og sort majoriteten på dronningefløjen. Generelt i disse stillingstyper har hvid chancer i midtspillet, mens sort står godt i slutspillet. Filip spillede relativt hurtigt d5 for at skabe en fribonde, og efter afbytning af en del bønder, ebbede det ud i et remisslutspil. Remis efter præcis 30 træk!

Igor overraskede i åbningen med 5.h3 i Grünfeld-Indisk, et træk der er blevet populært de senere år. Sune mente i kommentatorrummet at 12.exf5 er unøjagtig og gav sort bekvem udligning og måske endda en lille fordel. 17. Lc4 var en fejl, der tillod bondegevinst med 17.-,Sxd4! Herefter gav Sune ingen chancer, og 26.-,Tc8! var et nøgletræk.

Stillingen efter Sunes 17. -,Sxd4

Det er ikke hver dag vi ser en Jänisch-Gambit i Landsholdsklassen. Jesper har helt klart masser af selvtillid efter flere flotte partier, så han er klar på kampskak! Stillingen blev meget hurtigt kompliceret, og i kommentatorrummet mistede vi overblikket, på trods af hjælp fra Daniel og andre. Begge spillere mente at 16.Dg3 var den afgørende fejl. 18.-,Txf7 gav bifald i det fyldte kommentatorrum (se stillingen nedenfor). Herefter er stillingen tabt for Bjørn.

Stillingen efter Jespers 18. -,Txf7

Dagens længste parti var topopgøret mellem Allan og Jonas. Det blev endnu en Najdorf, hvor Allan spillede det skarpe 6.Lg5. Allan fik dog ingen fordel ud af åbningen, men kunne måske have forsøgt 13.e5, som et par Najdorf-kendere foreslog i kommentatorrummet. Det virkede efterfølgende som et relativt korrekt parti fra begge sider, og så ender det jo som bekendt med remis! Vi glæder os allerede til 8. runde, og glæder os til at se så mange som muligt i kommentatorrummet i eftermiddag. På gensyn!