Runderapport – 8. runde

Kommentatorerne IM Klaus Berg og FM Mads Boe skriver om 8. runde følgende:

Efter første rundes nederlag, var der ikke meget der tydede på, at Allan ville komme helt til tops i Landsholdsklassen. Men en imponerende score på 6/7 gør, at han inden sidste runde deler førstepladsen med Jonas. Dagens parti mod Mikkel blev Hollandsk, hvor Allan hurtigt fik klar fordel med sort. Planen med c6 og Dc6 var helt afgørende. Efter 15.-,Se4 vinder Allan dronningen for tårn og springer (se stillingen før trækket nedenfor). Herefter er stillingen vundet, og efter 26 træk gav Mikkel op. Allan demonstrerede gevinstpartiet i det velbesøgte kommentatorrummet til stor glæde for alle.

Stillingen mellem Mikkel og Allan før 15. -,Se4

Dette var rundens eneste korte parti. De resterende partier varede alle over 5 timer, så derfor nåede vi desværre ikke at få flere landsholdsspillere i kommentatorrummet i dag.

Boris er kommet tilbage i turneringen, og har vundet de sidste to partier med hvid. I dagens parti mod Igor spillede Boris samme variant i Ragozin, som mod Jesper. Dog valgte Boris dronningafbytning, hvilket gav en lille fordel. Igor forsvarede sig dog fint og stillingen er helt i balance efter tidnøden. I træk 45 laver Igor dog en stor fejl med 45.-.Th4+, der tillader den hvide konge at hjælpe fribonden i mål (se stillingen nedenfor). I stedet havde 45.-,Th2 holdt stillingen remis.

Stillingen efter Igors 45. -,Th4+

Jakob spillede atter 1.c4, og Jonas valgte det spændende 3.-,Lc5, hvor et af temaerne er om Jakob kan få gennemført d4,b4 og efterfølgende c5 for at lukke løberen inde. Det blev et helt vildt kompliceret parti, som vi havde problemer med at gennemskue i kommentatorrummet. Det bølgede frem og tilbage, og i træk 47. satser Jonas “hele butikken” med 47.-,Sxg4, men da Jakob næsten ingen tid har tilbage finder han ikke noget forsvar.

Jesper fik en lille fordel ud af åbningen mod Filip, og hurtigt så Filips stilling besværlig ud. 19.-,.Se5 var et flot træk, der ser ud til at holde balancen (se stillingen før trækket nedenfor). Efter nogle afbytninger, kom de i slutspil med tårn og løber, der så helt lige ud. Selvom Jesper til sidst endte ud med tårn og to forsamlede fribønder mod Filips tårn og ene bonde, var stillingen remis på grund af den sorte konges placering.

Stillingen før Filips 19. -,Se5

Sidste parti der var færdig var Sune med hvid mod Bjørn. Det blev Nimzoindisk, hvor Sune påtog sig hængebønder for løberpar og muligheder i centrum. Sune fik skubbet bønderne frem i centrum, hvilket gav ham fordel. Efter lidt forviklinger endte Sune op med en kvalitet mere for en bonde. Til sidst efter omkring 80 træk, blev Bjørn fanget i et matnet.