Sponsorer

 

Svendborg KommuneRevisionsFirmaet Edelbo

Sport Event Fyn

Dansk Skaksalg

3. Hovedkreds

 

Kommentator Per Andreasen skriver om Landsholdsklassens 1. runde.


Så er DM i gang i Svendborg. Det blev en utrolig flot og kampfyldt 1. runde, ingen remiser, 5 hvide sejre.


Jonas Bjerre, 13 år, vandt i fin stil over ældste mand, Poul Rewitz 55 år. Begge spillere indfandt sig i kommentatorrummet efter partiet og gennemgik det spændende parti. Rewitz mente at han stod dårligst ud af åbningen, og at trækket 11,-g5 måske var en strammer, men han var utilfreds med stillingen og forsøgte at komplicere, og det lykkedes. Den unge modstander var dog opgaven voksen og vandt i fin stil, og vores og Jonas analyser viste ingen chancer, og 1-0.


IM Nikolaj Borge vendte tilbage til et DM stævne efter 19 år, og hvilket comeback. Han mødte stærke IM Mads Hansen, og partiet blev utroligt kompliceret. Mads ofrede en bonde i åbningen og fik tilsyneladende ikke nok for den. Nikolaj viste os fantastiske varianter på brættet både under partiet og efter i kommentatorlokalet. Om det hele holdt vand er svært at sige, men det så overbevisende ud. I den gensidige tidnød så 22.c6! afgørende ud (diagram nedenfor).


Diagram-1runde


Bjørn mod Jesper blev en positionel omgang. Jesper valgte en forsigtig åbning og Bjørn fik en lille med klar fordel i midtspillet. Det var sikkert forkert af Jesper at tillade den hvide bonde at gå helt frem til a6, sort skulle nok selv have spillet sin a bonde til a5 eller a6, for som det kom, var det svært at se hvordan slutspillet skulle holde for sort. Bjørn vandt i fin teknisk til og viste efterfølgende partiet med instruktive kommentarer.


Klubkammeraterne Mikkel og Martin fra Køge Skakklub spillede et spændende parti. Vi troede at Martin stod bedst omkring træk 22, men det er sikkert forkert, i hvert tilfælde var det klart for os, at Martin få træk senere var på hælene, og vi fandt aldrig ud af, hvor han spillede forkert. Partiets sidste halvdel blev spillet overbevisende af Mikkel.


Feltets eneste Stormester, Allan Stig spillede mod IM Rasmus Skytte. Også her var vi vidne til et utroligt spændende parti. Undervejs havde vi svært ved at vurdere hvem der stod bedst, men vi hældte til, at Stormesteren sikkert havde styr på det. Langt henne i partiet så det ud som at Rasmus havde muligheder, men efter 49.Dxd7 var vi sikre på at Stormesteren ville vinde.


Kommentarer, gode råd, tips og vejledning er naturligvis velkomne til mig.

Til slut følger et billede af Jonas Bjerre mod Poul Rewitz i det øjeblik hvor Svendborgs borgmester Bo Hansen trak første trækket for Jonas Bjerre.

foerste traek

Network Media Hjemmeside fra
Network Media