Sponsorer

 

Svendborg KommuneRevisionsFirmaet Edelbo

Sport Event Fyn

Dansk Skaksalg

3. Hovedkreds

 

Kommentator Per Andreasen skriver om Landsholdsklassens 7. runde.

 

I dag havde vi i kommentatorlokalet besøg af DM og GM Mads Andersen, og han sørgede for at analyser og kommentarer blev løftet betydeligt.


I topopgøret vandt Bjørn Oschner et meget spændende parti over Mikkel Antonsen. Man spillede en modevariant i Ragozin systemet i Dronninggambit. Bjørn kogte længe over 14,-Le5 ,men vi mente at trækket var ok, og da Bjørn efterfølgende gennemgik partiet med os mente han, at partiet i midtspillet var i balance, og Mads A. var af sammen opfattelse. Hvid havde en lidt bedre struktur, men sort havde et aktivt officersspil. Mikkel tillod at Bjørn fik en fribonde i c linien, og med en smart manøvre fik Bjørn afviklet den sidste Springer så det hele endte med et Dronning slutspil som Bjørn vandt sikkert.


Jesper Thybo vandt over Rasmus Skytte, og Jesper viste os partiet efterfølgende. Jesper ofrede en bonde i åbningen og Rasmus havde svært ved at få brikkerne ud. Han kæmpede dog godt, og omkring træk 20 var han tæt på at få brikkerne ud. Vi mente at 19,-De6 var tvivlsomt. 19-,fxe5 med gensidige chancer. Efter 26.e5! var det slut – 1-0.


Martin havde hvid mod Allan, og efter åbningen mente vi at Allan stod til gevinst. 19,-Txe3?! var tvivlsomt, i kommentatorlokalet viste Mads Andersen, 19,-Lxe3+ 20.Txe3,Sxc6 (diagram nedenfor) med stor sort fordel.

Diagram-7runde

 

Efter teksttrækket var fordelen ikke længere så stor og Martin Percivaldi forsvarede sig virkelig godt mod Stormesteren. Remis efter 75 træk.

 

Poul Rewitz spillede igen i dag et udmærket parti og vandt over Nikolaj Borge, der tilsyneladende er helt ude af form. En rolig åbning og pludselig vandt Poul en kvalitet og tilsyneladende kørte han slutspillet stille og roligt hjem. Imponerende af Poul mod den stærke modstand!


Unge Jonas Bjerre vandt meget heldigt over klub kammeraten Mads Hansen fra Skanderborg. Jonas blev udspillet af en stærkt spillende Mads, men en kæmpefejl i træk 34 forvandlede en meget fordelagtig stilling til en tabt stilling. Meget bittert for Mads, der ikke har fået mange point i turneringen, men som har spillet godt. Med sejren blev Jonas International Mester som bare 13 årig, og han er igen i spil som Danmarksmester 2018. Efter partiet blev Jonas hyldet af et talstærkt publikum i kommentatorlokalet.

Network Media Hjemmeside fra
Network Media