Runderapport – 5. runde

Hermed følger en runderapport fra gårdagens runde. Bemærk at denne runderapport er den samme som ligger på skak.dk

Om det er skaksult ovenpå en lang corona-pause eller bare generel kampgejst, er ikke helt til at sige; men remisprocenten i årets Landsholdsklasse er meget lav. Kun 7 af de hidtil 25 spillede partier er endt med pointdeling.

I dagens runde tabte IM Jens Ove Fries Nielsen alt for hurtigt med hvid mod GM Jonas Bjerre, et parti Jens Ove hurtigt må forsøge at kommer over. Jonas Bjerre er nu med igen i den jævnbyrdige gruppe efter to sejre i træk.

Ovenpå den gode start er feltets næstældste spiller, GM Sune Berg Hansen, løbet ind i tre nederlag i træk. Mon det nogensinde er sket for den 7-dobbelte danmarksmester før i Landsholdsklassen? I dag trak GM Boris Chatalbashev (foto øverst i artiklen) det længste strå med sort i et kompliceret parti, hvor Sune Berg Hansen ifølge computeren tidligt var presset. Boris Chatalbashev har endnu ikke spillet remis, og er med 3 af 5 stadig godt inde i kampen om mesterskabet.

De to GM-kandidater, IM Martin Haubro og IM Bjørn Møller Ochsner, spillede remis i 60 træk. Begge spillere skal score 3 point i de sidste 4 partier for at score GM-norm. Hårde, men ikke umulige, odds.

Vinder af sidste års Kandidatklasse, FM Nicolai Brondt, kan allerede kalde sin debut i Landsholdsklassen for en succes. I dag vandt han meget overbevisende over GM Jesper Thybo, der under pres gik forkert i byen i træk 23 med Dc6, hvorefter pointet sikker blev kørt i hus. Brondt har allerede scoret mere end forventet, og målet må nu være et gå efter IM-normen på 4 point.

Dagens sidste parti mellem stormesterkollegaerne Allan Stig Rasmussen og Mads Andersen, så længe ud til at blive remis; men Allan Stig kunne lægge sit spil an mod en isoleret sort bonde. Tålmodigt pres gav til sidst resultat. Allan Stig Rasmussen er nu igen alene i spidsen.