Runderapport – 7. runde

Hermed følger en runderapport fra dagens runde. Bemærk at denne runderapport er den samme som ligger på skak.dk.

Ratingfavoritten GM Mads Andersen (fotoet herover) er ny mand i den gule førertrøje ved DM i Svendborg.

I 7. runde torsdag havde Mads Andersen sort mod Martin Haubro. Haubros 1. e4 blev besvaret med 1. -, c6 og sort kom hurtigt godt med i partiet. Haubro fik dog kæmpet sig tilbage, men Mads Andersens tårnoffer i træk 31 skar lige igennem hvids kongestilling. Haubro kan stadig nå at score en GM-norm, men det kræver sejr i begge de to sidste runder.

GM Jonas Bjerre er kommet flot tilbage efter de to indledende nederlag. I dag gik det ud over den hidtil eneste ubesejrede i Landsholdsklassen, klubkammeraten Bjørn Møller Ochsner. Efter en spansk åbning tilbød Jonas Bjerre i flere træk, at Bjørn Ochsner kunne tage en kvalitet, og da han så endelig tog kvaliteten, gik det hurtigt den gale vej for Ochsner, der dog stadig kan score en GM-norm med sejr i de to sidste partier.

Gæstekommentator i en af de første runder, Esmat Guindy, fortale dengang, at GM Boris Chatalbashev er en meget dynamisk spiller. Chatalbashev har flere gange trænet det danske kvindelandshold, og de partier han vælger at undervise ud fra, har næsten altid en dynamisk vinkel. Når det lykkes, er det altid flot at se på, og i dag måtte den hidtil førende spiller, GM Allan Stig Rasmussen, se til, at hans konge aldrig kom i sikkerhed i form af rokade, og førstepladsen er nu overtaget af Mads Andersen.

Det er ikke Jens Ove Fries Nielsens turnering. I 7. runde tabte han til GM Jesper Thybo, der dermed kom op på 50%.

Sune Berg Hansen stod igen godt undervejs i dagens parti, men det ebbede ud til en remis mod FM Nicolai Kvist Brondt, der skal score 1½ af 2 for at score en IM-norm.