RUNDERAPPORT – 3. RUNDE

Den ene af årets to debutanter i Landsholdsklassen, IM Martin Haubro er med helt i toppen efter de første tre runder ved DM i Svendborg. Søndag vandt Haubro hurtigt over veteranen IM Jens Ove Fries Nielsen, der allerede i træk 6 med h5 fik kommentator Mads Boe til at undre sig. Computerne kan ikke lide trækket, men det er dog blevet spillet før på højt niveau. Den tjekkiske IM Jiri Jirka har bl.a. spillet trækket hele 8 gange.

I dagens parti så det ud som om, at Haubro meget effektiv gendrev ideen og ved træk 38 måtte Jens Ove Fires Nielsen give op stillet overfor en mat i 4. Det er selvfølgelig stadig meget tidligt i turneringen, men Haubro kan have øjnene rettet mod en GM-norm, det kræver 6 point af 9. Lige nu deler Haubro føringen i turneringen med GM Allan Stig Rasmussen.

Dagens medkommentator hos Mads Boe var den regerende kvindedanmarksmester Esmat Susanne Guindy, der selv skal i ilden fra i morgen mandag, når Kandidatklassen starter. Foto: Thomas Vestergård

I partiet Sune Berg Hansen mod Jesper Thybo fik sort hurtigt udlignet og det var Thybo, der pressede den syvdobbelte danmarksmester i midtspillet. Da tiden begyndte at blive knap, fandt Sune Berg ikke 33. Lc4 der kunne have holdt ham inde i kampen. Jesper Thybo er dermed med i mesterskabskampen igen. Han har nu 50%, men har udelukkende mødt stormesterkollegaer.

Turnering havde besøg af Fyns Amts Avis, der har bragt denne artikel om turneringen.

Ratingfavoritten Mads Andersen blev dagens tredje vinder, da han slog Boris Chatalbashev. Omkring træk 20 vandt Mads Andersen en bonde på a7, og det var nok til at opbygge en større og større fordel.

Dagens to sidste partier, GM Allan Stig Rasmussen mod IM Bjørn Møller Ochsner og FM Nicolai Kvist Brondt mod GM Jonas Buhl Bjerre endte begge remis. Allan Stig havde en god chance for gevinst, hvis han havde fundet 40. Dh4 i stedet for Txg6.

3. rundes resultater:
GM Sune Berg Hansen (2565) – GM Jesper Søndergård Thybo (2570) 0 – 1
GM Mads Andersen (2589) – GM Boris Chatalbashev (2517) 1 – 0
GM Allan Stig Rasmussen (2560) – IM Bjørn Møller Ochsner (2484) ½ – ½
FM Nicolai Kvist Brondt (2214) – GM Jonas Buhl Bjerre (2537) ½ – ½
IM Martin Haubro (2407) – IM Jens Ove Fries Nielsen (2395) 1 – 0

4. rundes program:
GM Jesper Søndergård Thybo (2570) – GM Allan Stig Rasmussen (2560)
GM Mads Andersen (2589) – GM Sune Berg Hansen (2565)
IM Bjørn Møller Ochsner (2484) – FM Nicolai Kvist Brondt (2214)
GM Jonas Buhl Bjerre (2537) – IM Martin Haubro (2407)
GM Boris Chatalbashev (2517) – IM Jens Ove Fries Nielsen (2395)

Turneringen vil forsat blive kommenteret af FM Mads Boe med udvalgte gæster, men kommentatorrummet på spillestedet lukker og i stedet vil kommenteringen foregå fra Chess House i Aarhus. Da DM-stævnet jo er blevet væsentlig reduceret på grund af corona-situationen, er denne løsning blevet valgt ud fra praktiske overvejelser.