Optaktsstævne til DM 2

Som led i vores plan om at have flere lokale arrangementer i Svendborg inden DM skydes i gang, havde vi aftalt med Svendborg Bibliotek at vi måtte komme der og afholde en lynskakturnering med fri tilmelding og præmier i form af gavekort til Svendborg shopping (værdi 200 DKK) og billet til DM i lynskak (værdi 100 DKK).

Selvom mange af de fremmødte var godt integreret i det danske klubliv, og ikke var hoved-målgruppen for arrangementet, så var de meget opsatte på at bevise deres lynskakevner.

Som ekstra element, var der også sat to livebrætter op som var tilsluttet en projekter, så gæster og besøgende kunne få indblik og undervisning i hvordan den digitale skak gør det muligt at følge med i skakpartier over nettet samtidig med at de bliver spillet.

Her ses nogle af arrangementets besøgende som benyttede muligheden for at spille på et af de digitale brætter.

I tidrummet 11-13, lagde ca 10 skak-interesserede vejen forbi Svendborg Bibliotek, og vi fik en ottemandsturnering startet blandt dem som ville deltage.

Til afslutning på arrangementet, blev der udkåret en vinder blandt de ikke-nuværende medlemmer i en dansk skakforening, og en billet til DM i Lynskak blev overrakt af formanden for Fyns Skak Union, Michael V. Nielsen (th)