Status quo i toppen ved DM

Kommentator FM Mads Boe skriver følgende om dagens runde på skak.dk.

Man skulle helt frem til 7. runde i årets landsholdklasse, før det kom en hurtig remis. Faktisk kom der to, begge efter trækgentagelser i åbningen.

De to jævnaldrende esbjergensere Poul Rewitz og Jens Ove Fries Nielsen skulle bruge 12 træk til deres fredsslutning, præcis det samme trækantal brugte stormestrene Boris Chatalbashev og Allan Stig Rasmussen.

Boris Chatalbashev og Allan Stig Rasmussen – en meget spøjs trækgentagelse efter 12 træk opstod undervejs. Foto: Mads Boe

Martin Haubro fik i kommentatorlokalet ros for sit spil mod Nikolaj Borge, der spillede den såkaldte Hillerød-variant i siciliansk. 13. -, Lc5 var dog under mistanke om at være forkert, og efterfølgende måtte Borges dronningen på en længere vandring rundt på brættet. Ni gange blev dronningen rykket, inden den endte tilbage på d8. Da var stillingen tabt, og Haubro effektuerede med sikker hånd.

Sune Berg Hansen overraskede Jesper Thybo ved at spille hollandsk, der kun er noget Sune Berg tager frem ved specielle lejligheder (fotoet øverst i artiklen). Dronningerne blev byttet allerede i træk 12, hvor hvid samtidig vandt en bonde, men sort havde bestemt kompensation for bonden i form af modspil. I kommentatorrummet havde man længe mest fidus til Jesper Thybos stilling, men noget helt afgørende fandt man ikke. Efter partiet kom Jesper Thybo i kommentatorlokalet og gennemgik partiet, uden af der blev fundet noget afgørende for hvid.

Lars Schandorff fik fordel efter åbningen, og i kommentatorrummet var man meget optimistisk på stormesterens vegne, men Mikkel Antonsen forsvarede sig godt og fik sig kæmpet ind i partiet. I et tårnslutspil med 4 bønder på hver side, var det dog stadig Schandorff, der pressede. Og til sidst bar stormesterens pres frugt, og han kom dermed ½ point nærmere på toppen.

Da DM i lyn spilles fredag aften, var der mange rigtig stærke spillere i kommentatorlokalet, bl.a. var Jonas Bjerre forbi og fortælle om den stærke Grand Swiss-turnering i Riga, der starter i næste uge. Turneringen afvikles selvom der er en lock-down situation i Letland på grund af corona. Der vil givet komme nogen afbud på den konto, så Jonas Bjerres seedning som nummer 107 på den officielle liste, bliver sikkert forbedret. FU-medlem Arild Rimestad fortalte på chatten, at der vil være udgangsforbud efter kl. 20.00 om aftenen under turneringen. Rimestad skal være dommer i Riga.

Også Mads Andersen er tilmeldt Lyn-DM, så hele EM-holdet (Jesper Thybo, Mads Andersen, Jonas Bjerre, Allan Stig Rasmussen og Sune Berg Hansen) var i Svendborg i dag.

7. rundes resultater:
GM Lars Schandorff – IM Mikkel Djernæs Antonsen 1 – 0
FM Poul Rewitz – IM Jens Ove Fries Nielsen ½ – ½
IM Martin Haubro – IM Nikolaj Borge 1 – 0
GM Jesper Søndergård Thybo – GM Sune Berg Hansen ½ – ½
GM Boris Chatalbashev – GM Allan Stig Rasmussen ½ – ½

Stillingen efter 7. runde:
1. – 2. GM Allan Stig Rasmussen, 5½ point
1. – 2. GM Jesper Søndergård Thybo, 5½ point
3. GM Sune Berg Hansen, 5 point
4. GM Lars Schandorff, 4½ point
5. IM Jens Ove Fries Nielsen, 3½ point
6.- 7. IM Nikolaj Borge, 3 point
6. -7. GM Boris Chatalbashev, 3 point
8. IM Martin Haubro, 2½ point
9. IM Mikkel Djernæs Antonsen, 1½ point
10. FM Poul Rewitz, 1 point

Parringerne til 8. runde, der starter lørdag kl. 14:00, ser således ud:
GM Sune Berg Hansen – GM Boris Chatalbashev
IM Nikolaj Borge – GM Jesper Søndergård Thybo
IM Jens Ove Fries Nielsen – IM Martin Haubro
GM Lars Schandorff – FM Poul Rewitz
IM Mikkel Djernæs Antonsen – GM Allan Stig Rasmussen

Resterende program for Landsholdsklassen:
Lørdag den 23. oktober kl. 14:00: 8. runde
Søndag den 24. oktober kl. 12:00: 9. runde

Der bliver efter alt at dømme noget live-dækning af Lyn DM, følg med på https://www.twitch.tv/danskskakunion og skak-dm.dk.

Dagens partier kan gennemspilles her: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/danish-championship-2021/
Turneringens hjemmeside: www.skak-dm.dk
Live fra Landsholdsklassen: https://liveskak.dk/DM/2021/
Resultater fra Landsholdsklassen: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26873&groupId=8380&curtab=tour-table

FM Mads Boe og IM Rasmus Skytte kommenterer 8. runde af Landsholdsklassen fra lørdag kl. 14:30. Følg med her: https://www.twitch.tv/danskskakunion