Spektakulær afslutning på DM i lyn

Der er gerne to ting man snakker om fra et DM-arrangement; Hvem der vandt titlen som danmarksmester og så venskaber opstået under Lyn-turneringen. Udover al den glæde og spænding der var i luften ved at kunne give sig i kast med skak der var lidt mere uformelt end de andre turneringer til arrangementet, var der selvfølgelig også en titel at vinde til den bedste i Lyn-turneringen.

Traditionstro, var der indledende runde hvor der skulle spilles alle mod alle bestod af 4x8mandsgrupper og 4x10mandsgrupper, for at få tabellen til at gå op. Spillernes placering fra disse, påvirkede deres plads i finalegrupperne, og de to bedste fra de to øverste finalegrupper gik videre i kampen om titlen. Da røgen havde lagt sig, sagde tabellen at vinderen skulle findes blandt følgende:

GM Allan Stig Rasmussen

GM Jonas Buhl Bjerre

IM Rasmus Skytte

GM Mads Andersen

De var alle ude i at score 1-1 i de to runder de skulle spille, og det gav ekstra meget underholdning til tilskuerende at se finalerne blive afgjort med Armaggedon systemet.

Tilskuerne sad og fulgte finalerne intenst og der var meget spænding ved kampene mellem GM Allan Stig Rasmussen og GM Jonas Buhl Bjerre. Foto: Poul Jacobsen

Til vinderen af Lyn-DM var der i år skænket en stor præmie fra sponsoren Isoplus, som gik til:

GM Allan Stig Rasmussen

En flot indsats blev belønnet med en stor gavepose fra Isoplus Fjernvarmeteknik A/S til GM Allan Stig Rasmussen. Foto: Poul Jacobsen

Meget tæt forfulgt af en flot spillende GM Jonas Buhl Bjerre, som vandt 2. pladsen

Dette års andenplads blev GM Jonas Buhl Bjerre (th.), som også høstede stort bifald for hans præstation. Foto: Poul Jacobsen

Der spilles ikke om 3-4 placeringerne, så IM Rasmus Skytte og GM Mads Andersen kan begge hævde at de er tredje bedst og fik også lige store præmier for deres flotte indsats.

og de andre præmietagere fik fordelt det totale indskud således:

Gruppe 3

1. plads: Mads Boe

2. plads: Adesh Easwaralingam

Gruppe 4

1. plads: Bjarke Gregor

delt 2. plads: Simon Bjørk Haarh og Jan Kuntz

Gruppe 5

1. plads: Mikkel Vinh Løftgaard

2. plads: Rune Egede Andersen

Gruppe 6

1. plads: Leif Møller

2. plads: Alejandro Naselli

Gruppe 7

1. plads: Svend Kjems Hove

2. plads: Arne Dan Fjorside

Gruppe 8

1. plads: Jenith Easwaralingam

2. plads: Bo F. Sørensen

Gruppe 9

1. plads: Kristian Gade Burgaard

2. plads: Matthias Rasmussen

Der skal lyde et stort tillykke til dem alle sammen herfra og en tak til alle deltagerne og den store stab af frivillige, der gør turneringen en fornøjelse at afvikle.

Alle grupperne og deres resultater vil meget snart ligge klar i turnerings systemet.