Opstart af DM

Vi har haft en gnidningsfri opstart på dette stævne. Der var en velbesøgt reception i Atriumgården med forfriskninger til de fremmødte. Der blev holdt taler af DSU formand Poul Jacobsen og Svendborgs borgmester Bo Hansen, hvori der blev takket for at Svendborg kunne bryste sig af at være vært for DM for 9. gang !

Bo Hansen havde æren af at sætte Landsholdsklassen i gang ved at udføre første træk i kampen mellem den forsvarende mester Boris Chatalbashev og Bjørn Møller Ochsner.

Kl. 14.02 er uret sat i gang hos alle i den store spillesal, og koncentrationen er høj

Jeg havde selv fornøjelsen af at kunne være tilskuer i noget tid, inden jeg skulle sætte en anden gruppe igang, nemlig Under 1200 gruppen, i lokale Valdemar.

Denne gruppe for dem som for nylig har fundet interessen for skak, og ønsker muligheden for en turnering hvor man får fornemmelsen af et officielt Danmarksmesterskab gruppe, men samtidig ikke risikerer at stå som den eneste uerfarne i en gruppe.

De to runder på dagen gik over al forventning og der vil forhåbentlig være sådan en gruppe igen næste år. Vi kan kun håbe at den kan vokse i antal tilmeldte, når deltagerne forhåbentlig går tilbage til deres respektive klubber og anbefaler andre at deltage næste år. Da tidskontrollen var kortere end hos andre turneringer, og dommerens fokus var at holde øje med spillerne, assistere med at udfylde resultatkort og sikre ro i lokalet, så blev det bedste billede jeg kunne fremskaffe fra det sidste parti i runde nr. 2 🙂

Mange partier blev hurtigt færdige, så der var ro i lokalet til dem der havde et parti hvor der blev tænkt lidt længere over trækkene